Wie ben ik

Mijn naam is Berry van Esch. Ik ben Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeut. Natuurgeneeskunde (door velen ‘alternatieve’ geneeswijze genoemd) heeft altijd mijn interesse gehad. Het contact met  de natuurgeneeskunde ontstond in de tijd dat mijn drie kinderen nog klein waren. Bepaalde klachten bij de kinderen werden op soms wonderlijke wijze verholpen. Later deden mijn vrouw en ik voor onszelf dezelfde ervaringen op. Onze interesse werd steeds groter en we begonnen met meditatie en cursussen op het natuurgeneeskundige gebied. Eerst om ons zelf en onze directe omgeving te kunnen  “helpen”.  Het ontwikkelen van onze spiritualiteit, paranormale gaven (helder weten, helder voelen, helder zien en helder horen) en energetische kracht gaf ons steeds meer mogelijkheden. Sinds 2009 ben ik als Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeut Praktijk De Zonne-energie gestart. Aanvankelijk samen met mijn vrouw. Door omstandigheden lukt het haar niet meer om als therapeut te werken, wel blijft ze een goede sparringpartner.

Opleiding en werkervaring
Ik ben gediplomeerd verpleegkundige en heb ervaring als verpleegkundige, intensive care verpleegkundige, leidinggevende en projectleider in een ziekenhuis. Daarnaast ben ik als Natuurgeneeskundig Therapeut opgeleid en volg ik bij- en nascholingen op dit gebied.

Mijn ervaringen:
Alles wat de mens meemaakt, lichamelijk en geestelijk, heeft effect op het energiesysteem van de mens. Wat tot klachten en ziekte kan leiden. Voor mij is het mogelijk om via het energiesysteem de lichamelijke en geestelijke gesteldheid positief te beïnvloeden. Met als gevolg dat het lichaam aangezet wordt tot herstel of vermindering van klachten. Hier is een enorme gezondheidswinst te behalen.
Het meest puur zie je dit bij (kleine) kinderen, maar ook bij volwassenen zie je goede resultaten.
Daarnaast geef ik tips om zelf ook positieve invloed uit te oefenen.
Het is fijn om anderen te helpen en mijn kennis en vaardigheden te gebruiken in de praktijk.

Mijn visie:
Iedereen heeft zijn eigen weg en mag die op zijn eigen manier volgen.
Fijn dat er hulp is, als we dat willen. Op naar Liefde, Gezondheid, Geluk en Rijkdom.