Wie zijn wij

Anita en Berry van Esch zijn Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeuten. Natuurgeneeskunde (door velen ‘alternatieve’ geneeswijze genoemd) heeft altijd onze interesse gehad. Het contact met  Natuurgeneeskundig therapeuten ontstond in de tijd dat we kinderen kregen. Bepaalde klachten bij de kinderen werden op soms wonderlijke wijze verholpen. Later deden we voor onszelf dezelfde ervaringen op. Onze interesse werd steeds groter en we begonnen met meditatie en cursussen op het natuurgeneeskundige gebied. Eerst om ons zelf en onze directe omgeving te kunnen  “helpen”.  Het ontwikkelen van onze spiritualiteit en paranormale gaven (helder weten, helder voelen, helder zien en helder horen) gaf ons steeds meer mogelijkheden. Sinds 2009 zijn we als Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeuten onze Praktijk De Zonne-energie gestart.

Berry
Berry heeft ervaring als verpleegkundige, leidinggevende en projectleider in een ziekenhuis. Daarnaast is hij vader van 3 kinderen en opa van 2 kleinkinderen.

Mijn ervaringen: Ik heb gemerkt dat soms kleine zaken je enorm kunnen bezig houden en beïnvloeden. Bovendien zijn we als mens erg goed in het “opblazen” en het “ons zelf moeilijk maken” in het dagelijkse leven. Zo sterk dat het je lichamelijk of psychisch ziek maakt. Gelukkig heb ik mogen leren dat je zelf enorm veel grip hier op hebt en dat je eigen lichaam en geest erg sterk zijn, zodat je deze onbalans kunt verminderen of op kunt lossen. Ik heb mogen leren hoe ik anderen in dit proces kan helpen. Deze kennis en vaardigheden gebruik ik in de praktijk en de cursussen die ik geef.

Mijn visie:
Iedereen heeft zijn eigen weg en mag die op zijn eigen manier volgen.
Fijn dat er hulp is, als we dat willen. Op naar Liefde, Geluk en Rijkdom.


Anita

Anita is opgeleid en heeft ervaring in de zorg voor mensen met lichamelijke en geestelijke beperkingen en in de kinderopvang. Daarnaast is ze moeder van 3 kinderen en 2 kleinkinderen.

Mijn ervaringen en visie:
Ik heb in dit leven nogal wat mogen leren door ervaring. Niet alles ging altijd over rozen. Mijn eigen gekwetstheid en de hardnekkigheid in het vasthouden aan oude gewoonten maakte het niet eenvoudig. Daarnaast wilde ik voortdurend andere mensen om me heen “helpen”. Ik voelde de worsteling van hun aan en probeerde dan de oplossing hiervoor aan te dragen.

Nu besef ik dat mijn bedoeling goed was, maar de wijze waarop niet. Ik heb mogen leren dat ieder mens zijn eigen lessen mag leren, en dat ik de ruimte daarvoor mag geven om dat geheel op je eigen wijze te doen. Wat ik mag aanvullen is het aanreiken van een andere zienswijze of het doorgeven van de diepere oorzaak van een probleem. Het kiezen van de oplossing en de manier van aanpak is de keuze van jezelf.

Mijn doel is om de medemens bij te staan, zodat hij mag groeien op zijn eigen unieke manier en zijn levenspad op zijn eigen unieke wijze mag bewandelen.